Schildertips:

Stofvrije ondergrond
Het is belangrijk dat je de ondergrond vlak voor het schilderen goed stofvrij maakt. Gebruik hiervoor een zogenaamde ‘kleefdoek’.

Houd de verf schoon

Blaas voordat je een verfblik opent altijd eerst even het stof van het deksel. Zo voorkom je dat de verf meteen vies wordt. Als er toch stofjes, zand of ander vuil inzit, verwijder je die eenvoudig met een lakzeefje of een stuk panty. Vang de gezeefde verf op in een schoon blik.Voorzichtig openen
Als je bij het openen van een verfblik het deksel voorzichtig op meerdere plaatsen opwipt, wordt het niet vervormd en kun je het blik na gebruik weer afsluiten.
Dikke verf
Verf die te dik is (geworden), kun je verdunnen. Op de verpakking staat waarmee. Op 1 liter verf geven 4 eetlepels 5% verdunning. 
 Kwast
AfplakbandAfplakken
Rechte verfnaden zijn vrij makkelijk te realiseren met afplakband. Verwijder het afplakband direct na het schilderen, anders is er kans dat je een gedeelte van het verfwerk meetrekt. Afplakband is moeilijker te verwijderen naarmate het langer blijft zitten. Er zijn ook overigens soorten die langer kunnen blijven zitten of die in het bijzonder geschikt zijn voor een bepaalde ondergrond.Kwast
Losse haren haal je snel uit een nieuwe kwast door hem een paar keer over schóón schuurpapier te halen.Goed roeren
Roer verf altijd goed door. Niet alleen voordat je begint, maar ook als je langere tijd achter elkaar schildert. Wanneer je het roerstokje aan de kwast afveegt, kun je deze steeds opnieuw gebruiken.
 

Altijd schuren
Schuren is niet alleen nodig om ongewenste oneffenheden in het oppervlak te verwijderen. Zelfs bij een reeds gladde ondergrond is schuren belangrijk. Met schuren breng je vrijwel onzichtbare schuurkrasjes aan, die het oppervlak enigszins opruwen. Dit bevordert de hechting van de nieuwe laag. Vergeet niet om na deze handeling het schuurstof af te nemen.

 

 Schuren
Het aanbrengen van verf
Doop de kwast altijd tot maximaal de helft van de kwastpunt in het midden van de bus verf. Hoeveel lagen verf, beits of lak je moet aanbrengen, is afhankelijk van de ondergrond en het materiaal waarvoor je hebt gekozen. In de regel kan je volstaan met een laag grondverf en twee à drie lagen lak. De verschillende lagen zijn nodig voor voldoende laagdikte, dekking, elasticiteit en duurzaamheid. Als de verf met een aantal streken is opgezet, schilder je van boven naar beneden. Daarna verdeel je de verf van links naar rechts. Tot slot strijk je de laatste banen van boven naar beneden. Behalve bij deuren: deze kunnen beter van beneden naar boven worden doorgestreken. Schilder je een oppervlak in meerdere tinten, doe dan eerst de lichte en pas daarna de donkere kleuren. Op hout aangebrachte transparante lakken laten zich het beste met een langharige kwast in de lengterichting van de nerf uitstrijken. Daardoor krijgt de houtnerf een accent. De transparante lak moet wel snel opgezet worden, aangezien het strijken al snel moeilijk wordt door droging en vloeiing.
Onbehandeld hout
Onbehandeld hout moet, indien mogelijk, aan alle kanten geschilderd worden. Doe je dit niet, dan kan het kromtrekken of komt er via het onbeschilderde gedeelte vocht in het hout.Een dag later
Ga je een dag later weer door met schilderen, verpak de kwast dan in aluminiumfolie of een plastic tas. Makkelijker dan schoonmaken en beter voor het milieu.
 Schilderen

Beveiliging:

Beveiliging
Je kunt zelf heel veel doen om de veiligheid van je huis te verbeteren. Door alle deuren te voorzien van veiligheidssloten bijvoorbeeld. Die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en beschermen effectief tegen ongewenst bezoek. Onder andere omdat de nachtschoot (gedeelte van het slot dat je met de sleutel in de sluitkom draait) is voorzien van hardstalen stiften. Die voorkomen dat deze schoot kan worden doorgezaagd. Ook de RVS-voorplaat geeft het slot extra bescherming.Inbrekers willen graag snel en ongezien je huis binnen. Ze hebben dan ook een hekel aan goed hang- en sluitwerk. Niet in de laatste plaats vanwege de vertragende werking,  wij hebben daarom een uitgebreid assortiment producten van topkwaliteit om je woning op de allerbeste manier te beveiligen. Al onze producten zijn optimaal inbraakwerend. Het SKG keurmerk werkt met sterren waarbij het aantal SKG sterren iets zegt over de mate van inbraakwering. Drie sterren is het maximum en dat staat voor een inbraakwering van vijf minuten.
skg-3x
 

Tips voor een onbezorgde vakantie

  • Kies voor veiligheidscilinders.
    Je krijgt dan een security card waarmee alleen de eigenaar sleutels kan laten maken.
  • Sluit alle deuren en ramen goed af. Vergeet ook het wc-raampje niet.
  • Geef je huis een bewoonde indruk.
  • Zorg voor een goede buitenverlichting.
  • Houd de gordijnen open.
  • Gebruik tijdschakelaars voor je verlichting.
  • Zorg voor een lege brievenbus.
  • Houd waardevolle spullen uit het zicht.
  • Vertel nooit op sociale netwerksites (Hyves, Facebook, Twitter, etc.) dat je op vakantie gaat.

Brandpreventie:

Brand

Voor, tijdens en na de testbrand in een doorsnee Nederlandse woonkamer.

Uit onderzoek (Beverwijk 2014) blijkt dat in Nederland de kans om thuis een brand mee te maken 1 op 65 is. Reden voor de Brandweer en de Brandwonden Stichting om Nederlanders ieder jaar in oktober concrete tips te geven hoe je brand kunt voorkomen en tijdig meldt, maar ook hoe je bij brand veilig vlucht.

U kunt zelf veel doen om het risico op brand te verkleinen. Daarom is het van groot belang dat je maatregelen neemt om brand in huis te voorkomen.

 

‘Wat doe JIJ bij brand? Vluchten moet je oefenen!’ is een campagne van de Nationale Brandpreventieweken en is een initiatief van de Nederlandse Brandwonden Stichting, Brandweer Nederland, het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) en het Verbond van Verzekeraars en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Veiligheid en Justitie en First Alert.