Merida Ninety-Six RC XT

Bij de 34e editie van de FietsAwards van de RAI Vereniging is tijdens de online prijsuitreiking de Ninety-Six RC XT als winnaar uit de bus gekomen in de verkiezing voor Mountainbike van het Jaar.

De deskundige en onafhankelijke vakjury was dankzij het snelle, stabiele, comfortabele en speelse karakter onder de indruk van de Ninety-Six. De conclusie van de jury is als volgt: “Met de Twistlock lockout zet je in één simpele draaibeweging de voor- en achtervering vast en wordt het rijgedrag nog een tandje scherper. Merida levert de Ninety-Six met een complete uitrusting, waarbij de standaard dropper post de fully nog breder inzetbaar maakt en de P-FLEX achtervork een technisch mooie oplossing is. Met de dubbele bidons verloochent de MTB zijn marathon-roots niet.”

Het grote aantal inzendingen, dit jaar meer dan 60 fietsen verdeeld over vijf categorieën, geeft door de sterke concurrentie extra glans aan deze prijs. De fietsen werden door de vakjury uitgebreid gestest in de praktijk en beoordeeld op rijeigenschappen, veiligheid, design, innovatie en prijs/kwaliteit verhouding.